Šesti razredi u Istri

U srijedu, 8.5.2024., svi šesti razredi naše škole krenuli su na dvodnevnu terensku nastavu u Istru.  

Prvoga dana posjetili smo Pulu i NP Brijune. S lokalnim vodičima obišli smo najpoznatije kulturne znamenitosti Pule: antički amfiteatar koji očarava svojom veličinom, ljepotom i očuvanošću, zatim Herkulova vrata, slavoluk Sergijevaca i Augustov hram na središnjem gradskog trgu. Nakon obilaska Pule uputili smo se do Fažane iz koje smo brodom stigli do NP Brijuni. U zanimljivoj vožnji vlakićem slušali smo o bogatoj prošlosti Brijuna te obogatili znanje o ostavštini Rimljana. Prolazak kroz Safari park te susret sa zebrama, ljamama i slonicom Lankom izazvao je ushit i veliku radost kod djece. Na kraju obilaska posjetili smo jednu od najpoznatijih životinja Brijuna, papigu Koki. Dan smo završili uz disco-večer u hotelu.  

Drugi dan uputili smo se u Dinopark Funtana. Dolaskom u Funtanu, zakoračili smo u svijet dinosaura. Neke primjerke mogli smo i „oživjeti“ pritiskom gumba. Slijedio je zabavni dio s mnogim adrenalinskim aktivnostima i spektakularnom predstavom uživo. 

Nakon uzbudljivog boravka u Dinoparku Funtana uputili smo se u obližnji Poreč razgledati veličanstvenu Eufrazijevu baziliku koja se nalazi na UNESCO-vom Popisu svjetske kulturne baštine.  

U  popodnevnim satima, oduševljeni i puni dojmova, krenuli smo kući. Učenici nisu krili svoje oduševljenje tijekom cijelog putovanja jer su putovali Hrvatskom, upoznali njezinu iskonsku ljepotu, uživali u znamenitostima i zabavili se učeći.  

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona